Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας, καθώς και των υδάτινων και χειμερινών σπόρ. Γνωρίστε χάρη στις αμέτρητες διαδρομές στις πλαγιές του Μαινάλου και του Πάρνωνα, ιστορικά χωριά, μνημεία και θρησκευτικούς προορισμούς.

Πεζοπορία: Το μονοπάτι του Λουσίου είναι μέρος του νεοσύστατου Μονοπατιού του Μαινάλου (Menalon Trail) και έχει έκταση 75 χιλιομέτρων. Ξεκινάει από τη Στεμνίτσα, περνάει από τη Δημητσάνα, το Ζιγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, τη Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και φτάνει στα Λαγκάδια. Το κύριο μονοπάτι, το οποίο διασχίζει το φαράγγι του Λούσιου, έχει μήκος περίπου 10χλμ. και η διάσχισή του διαρκεί περίπου 5 ώρες. Ξεκινώντας από την Αρχαία Γόρτυνα, συναντάτε τη Μονή Προδρόμου, την Παλαιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου καθώς και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και καταλήγετε στη Δημητσάνα.

Rafting: Στο Λούσιο, πολλές υδάτινες & ορεινές δραστηριότητες όπως trekking, rafting, kayak, rappel, πεζοπορία, canyoning, monoraft, river trekking, flying fox είναι δημοφιλή τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχής.

Σκι: Στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, τους χειμερινούς μηνες πλήθος δραστηριοτήτων χιονιού και σπορ θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες, όπως σκι, snowboard, έλκηθρα, snowmobiles.

Πεζοπορία κι επιβίωση: Έμπειροι οδηγοί βουνού θα σας μυήσουν στις τεχνικές επιβίωσης(εύρεση φαγητού και πόσιμου νερού, στήσιμο καταφυγίου, άναμμα φωτιάς). Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού και σκηνής. Μια αξέχαστη 2μερη εμπειρία!

Jeep: Ζήστε μια μοναδική εμπειρία στο ελατοδάσος του Μαινάλου από το κάθισμα του συνοδηγού σ'εξοπλισμένα τετρακίνητα, διασχίζοντας χωματόδρομους, μονοπάτια και ποτάμια. Φυσικά μπορείτε να ακολουθήσετε με τα δικά σας οχήματα αν το επιθυμείτε.

Ποδηλασία: ‘Εμπειροι και πιστοποιημένοι οδηγοί σας μαθαίνουν τα μυστικά της ορεινής ποδηλασίας μέσα από καταπράσινα μονοπάτια και δασικούς δρόμους.